Liofilizovano voće u obliku keksa

PROJEKTI  POGODNI  ZA  INVESTIRANJE

 

 1. Solarni  koncentrator (domaći  patent) – proizvodnja struje   pomoću  sunčeve energije, njeno  lagerovanje, grejanje, hlađenje, prečišćavanje otpadnih voda i to sve u jednom sistemu:
 2. Kompozitni  materijali – otvaranje Fabrike u Srbiji;
 3. Crni  gođi – Blac goji berry (najprofitabilnije i najlekovitije voće) formiranje plantaža  sa individualnim poljoprivrednim  proizvođačima, edukacija, otkup, prerada i plasman;
 4. Liofilizacija  voća  i  povrća, kozjeg sira i surutke (domaći patent) – prerada i plasman;
 5. Proizvodi za agrar (domaći patent): - Fitostemin-biljna vakcina (biljno mineralni preparat )za povećanje prinosa u agraru između  11-21%;

                                                                 - Detoxin-V  -  namenjen za detoksikaciju životinjskog organizma, smanjenje mortaliteta životinja, vezivanje  teških metala i pesticida i izbacivanje kroz digestivni traht i urin i tome proizvodnja: zdravog mleka, mesa, jaja i prerađevina;

        6.   Razvoj zdravstvenog turizma  - dovođenje  kako inostranih tako i domaćih gostiju  i upoznavanje               .             sa lepotama  i znamenitostima Srbije, kao i pripremanje nacionalnih  specijaliteta  hrane i pića.

 

               KRATKI  PODATCI  O  SVAKOM  PROJEKTU:

         1.Solarni koncentrator je uređaj za iskorišćavanje sunčeve energije i njeno pretvaranje u toplotnu i električnu energiju. Predviđeno je 6 osnovnih tipova primene:

grejanje
hlađenje
proizvodnja električne energije
akumuliranje električne energije i njena iskorištenost preko 95%
prečišćavanje otpadnih voda
destilacija morske vode

Namenjen je za industrijsku primenu. Očekivani rok povraćaja investicije je 4-5 godina.

            

. Kompozitni  materijal izrada od balzatne rude i kvarcnog peska, primenjiv u građevinarstvu, voćarstvu, pvrtarstvu. Ne sprovodi struju, toplotu i hladnoću, nema elektriciteta, ne korodira, lakši je od čelika i oko 30% jeftiniji sa  garantnim rokom od minimum 100 godina.

   Kompozitna armatura: Duplo jača od čelične 

Novi materijal od staklenih vlakana i epoksi smole kao matrice, deset je puta lakši od čelika što može doneti uštedu u građevinarstvu i do 30%.

Firma Zlatex-srb iz Beograda predstavila je nov proizvod na Balkanu – kompozitnu armaturu (GFRP – Glass Fiber Reinforced Polymer). Osnovne prednosti kompozitne armature su velika ušteda materijala (u odnosu na čeličnu armaturu do 50%), zatezna čvrstoća je duplo veća od čelične (1100 MPa) a zbog male specifične težine ova armatatura je 10 puta lakša od čelične. Takođe, zbog svojih nerđajućih svojstava kompozitna armatura nije agresivna za beton.

   

3.                                          C R N I    G O DŽ I

                        NAJLEKOVITIJA I NAJ PROFITABILNIJA VOĆNA VRSTA

CRNI GOĐI (Black goji berry) - MAGIČNO BIOLOSKO BOGATSTVO - najskuplje, najredje i najlekovitije bobice. Nivo  šecera jako mali, izvanredan za dijabetičare.

 GOĐI BOBICE zvane  CRNI GOJI (Black goji berry) – Lycium ruthenicum su magično biološko bogatstvo, koje se koristi  kao dodatak ishrani i u farmaciji. Iz roda Lyciumin na  taj nacin uski rodjak Lycium barbaruma tj poznatim Crvenim godzi bobicama. Grm koji prirodno raste u Aziji. Spada medju najskuplje, najredje i najlekovitije vrste a i definitivno medđu nepoznate i nedovoljno proučene. Plodovi se mogu jesti svježi ili sušeni, a možete praviti i čaj.

Ova iznimno ljekovita biljka podnosi ekstremno visoke i niske temperature.

SADRŽE:
- 18 amino kiselina, 21 mineral, vise PROTEINA nego cela pšenica, coplex VITAMINA B, preko 100 stvari…
- Nivo sećera je jako mali pa je dobar za dijabetičare.
- Sadrži visok procenat vitamina i minerala, OPC - procianidin koji je najefikasniji prirodni slobodni radikal. 
- Efikasnost mu je 50 % veća od vitamina C i 20% od vitamina E. Daleko veći procenat od borovnice i svog ostalog poznatog voća.
- Plodovi su bogati vitaminima A, B1, B2, C, E beta karotenom, gvožđem, cinkom, esencijalnim masnim kiselinama. Smanjuju rizik od nastanka raka, te sprečavaju razvoj kardiovaskularnih bolesti.
- Amino kiseline u crnim bobicama, uglavnom slobodne amino kiseline su mnogo veće nego u običnim gođi bobicama , i mogu u totalnosti da budu upijene u ljudskom telu. Osim toga, minerali i mikroelementi koje poseduju : kalcijum, gvožđe , fosfor, bakar i cink koje su takođe u velikom broju.

- DNEVNA doza bobica koja može da se konzumira je od 3 – 6 grama.

Funkcije crnih gođi bobica:
1. Za anti-tumor i neutralizaciju posledica hemoterapije
2. Za anti-umor i ojačavanje imunog Sistema
3. Održavanje zdrave mrežnjace i poboljšanje vida
4. Za pokretanje moždanih vijuga i poboljšanje memorijskog kapaciteta
5. Za snižavanje krvnog pritiska i regulisanja sećera u krvi
6. Za snižavanje holesterola i debljine, i mršavljenje
7. Za održavanje zdrave funkcije jetre i pomoćnom tretmanu kod hroničnog hepatitis i ciroze jetre  

 

4. Liofilizovano voće, kozji sir i surutka

     

Dubokim zamrzavanjem naglim spuštanjem temperature  na -40 stepeni pa na -60 stepeni iz namirnica se eliminiše samo voda, a sve vrednosti ostaju. Eliminacijom vode voće postaje krckavo, veoma ukusno i oko 10 puta lakše. Produžen je i rok trajanja na dve godine, lakše je za transport i čuvanje.

Liofilizator je mnogo napredniji u odnosu na sve dosadašnje jer posle procesa liofilizacije nije potrebno vreme odmrzavanja već se odmah stavlja nova tura voća. Fabrika je spremna za veće količine proizvodnje prema potrebama tržišta.

  

5.PROIZVODI  ZA  AGRAR

  1. Fitostemin - biljna vakcina 

 • karakteristike proizvoda: sastav biljno-mineralni, 100% ekološki, prah rastvorljiv u vodi
 • namena: za povećanje prinosa  za 10-20% kod svih biljnih vrsta, prskanjem folijarno preko lista
 • poređenje sa sličnim proizvodima: posebna vrsta biostimulatora
 • isplativost: visoka isplativost, ispitan u četiri naučno-istraživačke kuće, povećava prinose, štiti biljke od bolesti
 • mesečne količine proizvodnje: pakovanje 100, 200 i 1000 gr, mesečna proizvodnja 1 milion jedinica od 100 gr
 • posebne napomene: jedinstven u svetu, u pitanju je princip delovanja, 100 gr preparata na 1 ha, 2-3 tretiranja

2. DETOXIN-V

DETOXIN-V biljno-mineralni dodatak koncentrovane  hrane za stoku u kome postoji savršen balans između količine minerala i biljnih ekstrakata. Detoksikacija životinjskog organizma vrlo uspješno se provodi ovim postupkom, tako da nakon hranjenja stoke dodatkom DETOXIN-V u količini od 3- 5 kg po 1 toni koncentrovane  hrane za goveda u toku 2-4 meseca, proizvodi od goveda (poput mleka, mesa itd.) ne sadrže antibiotike, pesticide, teške metale, mikotoksine ili radioaktivne čestice, ili se sve to može naći samo u tragovima. Proizvodnja potpuno zdrave, organske hrane za prehranu životinja postignuta je ovom metodom koja zadovoljava sve evropske i svetske standarde.

 

 6.  RAZVOJ  ZDRAVSTVENOG  TURIZMA     

Jedan od tri dvorca KAPETANOVO, nalazi se između Zrenjanina i Vršca sa velikim potencijalom za razvoj zdravstvenog turizma. Nalazi se na prostranstvu od oko 800ha zemljišta na kome će se razvijati uglavnom organska proizvodnja hrane.

Trenutni kapacitet u dva dvorca Kapetanovo i Jagodić, iznosi do 50 osoba, a treći dvorac Dunđerski je u procesu renoviranja i on će moći primiti do 30 osoba.