Jan. 24, 2019

Text

 

Соларни концентратор 

Поштовани инвеститори, 

Обрамам вам се као заступник уређања Соларни концентратор, аутор и власник патенте Станка Ковачевића из Србије. Потпуно функционалан прототип се поставља у државном научно-истраживачком институту Михајло Пупин, Београд (хттп: //ввв.пупин.рс/ен), доступан приступ свим заинтересованима. Патент је донио прву награду УН центра за иновације, провјеру и технолошку решење 2016. године. 

Тражимо инвеститора која је спремна да подржи индустријску производњу и дистрибуцију уређаја. Уз улагање од 200.000 ЕУР, инвеститори ће бити понуђени од стране патентних права или ће их добити од производње и уградње свих будућих уређаја. Инвестиција обухвата развој и развој уређаја као и потврду његове особине. 

Опис уређаја 

Соларни концентратор је уређај за искоришћавање сунчеве енергије и њено претварање у топлотну и електричну енергију. Предвиђено је 6 основних типова примене: 

грејање
хлађење
производња електричне енергије
акумулирање електричне енергије и њена искориштеност преко 95%
пречишћавање отпадних вода
дестилација морске воде 

Намењен је за индустријску примену. Очекивани рок повраћаја инвестиције је 4-5 година. 

Предности 

Уређај има више предности у односу на све познате сродне производе у свету, пре свега: 

Двострано одбијање сунчевих ваздуха
Висока Ефикасност (искоришћеност Преко 95%)
топлотни пријемник-претварач у виду кугле Има фиксан полозај Стат средишњем стубу
Висока стабилност
50% Јефтинији од свих сродних продукта у Европи
Прототип 

Потпуно функционалан прототип пречника 1 метра је изложен у институту Михајло Пупин у Београду, Србија. Испробан је у новембру 2014 године, током зимског периода у Србији Са 1 литром воде у топлотном пријемнику-претварачу постигнут је одржавање температуре од 95 Ц током 7 минута. У областима света са више сунчаних дана годишње, уређај пречника 8 метара би могао произвести 160-200 КВ топлотне енергије. 

Прототип из Института Михајло Пупин се може користити за демонстрацију. Позивам ваше струњаче да се лично уведу у преданости система. Надам се да би се тако уверили у исплати улагања у пројекат. 

ПОЗИВАМО ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ПАРТНЕРЕ НА РАЗГОРУ О УСЛОВИМА ЗАЈЕДНИЧКОГ УЛАГАЊА 

Срдачан поздрав, 

Раде Драгојевић

 

драгојевиц.раде@гмаил.цом