Jan. 24, 2019

Text

 

 

Solarni koncentrator

 

Poštovani investitori,

 

Obramam vam se kao zastupnik uređanja Solarni koncentrator, autor i vlasnik patente Stanka Kovačevića iz Srbije. Potpuno funkcionalan prototip se postavlja u državnom naučno-istraživačkom institutu Mihajlo Pupin, Beograd (http: //vvv.pupin.rs/en), dostupan pristup svim zainteresovanima. Patent je donio prvu nagradu UN centra za inovacije, provjeru i tehnološku rešenje 2016. godine.

 

Tražimo investitora koja je spremna da podrži industrijsku proizvodnju i distribuciju uređaja. Uz ulaganje od 200.000 EUR, investitori će biti ponuđeni od strane patentnih prava ili će ih dobiti od proizvodnje i ugradnje svih budućih uređaja. Investicija obuhvata razvoj i razvoj uređaja kao i potvrdu njegove osobine.

 

Opis uređaja

 

Solarni koncentrator je uređaj za iskorišćavanje sunčeve energije i njeno pretvaranje u toplotnu i električnu energiju. Predviđeno je 6 osnovnih tipova primene:

 

grejanje
hlađenje
proizvodnja električne energije
akumuliranje električne energije i njena iskorištenost preko 95%
prečišćavanje otpadnih voda
destilacija morske vode

 

Namenjen je za industrijsku primenu. Očekivani rok povraćaja investicije je 4-5 godina.

 

Prednosti

 

Uređaj ima više prednosti u odnosu na sve poznate srodne proizvode u svetu, pre svega:

 

Dvostrano odbijanje sunčevih vazduha
Visoka Efikasnost (iskorišćenost Preko 95%)
toplotni prijemnik-pretvarač u vidu kugle Ima fiksan polozaj Stat središnjem stubu
Visoka stabilnost
50% Jeftiniji od svih srodnih produkta u Evropi
Prototip

 

Potpuno funkcionalan prototip prečnika 1 metra je izložen u institutu Mihajlo Pupin u Beogradu, Srbija. Isproban je u novembru 2014 godine, tokom zimskog perioda u Srbiji Sa 1 litrom vode u toplotnom prijemniku-pretvaraču postignut je održavanje temperature od 95 C tokom 7 minuta. U oblastima sveta sa više sunčanih dana godišnje, uređaj prečnika 8 metara bi mogao proizvesti 160-200 KV toplotne energije.

 

Prototip iz Instituta Mihajlo Pupin se može koristiti za demonstraciju. Pozivam vaše strunjače da se lično uvedu u predanosti sistema. Nadam se da bi se tako uverili u isplati ulaganja u projekat.

 

POZIVAMO ZAINTERESOVANE PARTNERE NA RAZGORU O USLOVIMA ZAJEDNIČKOG ULAGANJA

 

Srdačan pozdrav,

 

Rade Dragojević

 

 

 

dragojevic.rade@gmail.com