Jul. 14, 2017

Text

BIOMAGNETNA  TERAPIJA u kombinaciji sa oscilacionom dubinskom masažom,

aromaterapijom i muziko terapijom daje pozitivan efekat

                                                                4 u 1

                                                                                                   

   BIOMAGNETNA TERAPIJA  PRVE  KATEGORIJE  OTKLANJA   POSTOJEĆE  PROBLEME  LJUDSKOG  ORGANIZMA  OD  95 - 100%.

Magnetne sile ne emituju samo magneti, već je i život kao takav magnetski. Svaka pojedina ćelija u našem telu ima magnetno polje. To zahvaljujući svojoj propusnoj membrani, kroz koju se regulišu mnogobrojni procesi izmene tvari, a time i migracija elektrona. Kao posledica ovih aktivnosti dolazi do magnetskih polja koja mogu značajno oslabiti, ako ćelija oboli. Drugim rečima: mnoge bolesti su propraćene oslabljenim magnetnim poljem, čija je posledica pogoršanje izmene tvari. Time se i smanjuju šanse za ozdravljenje, jer se ćelije sa lošom izmenom tvari oporavljaju sporije od ostalih ćelija. Zbog toga ima smisla ponovo ojačati magnetno polje obolelih ćelija pomoću terapije bio magnetima.

U jačini oslabljenog magnetnog polja koju nalazimo kod obolelih ćelija leži glavni argument za terapiju magnetima. Ali ona može i mnogo više.

Bez magnetizma nema  života jer svoje vlastito magnetsko polje nema samo svaka živa ćelija, već je višestruko dokumentovano i pozitivan uticaj spoljnih magnetskih sila na život.

Magnetni silama protiv infekcija

Kao i svi živi organizmi i bakterije reaguju senzibilno na magnetne sile.

-         Ako se voda namagnetiše  sa severnim plus polom znatno duže će ostati bez klica od vode koja nije tretirana. Ako se voda namagnetisana  sa južnim minus polom uskoro je vidljiv brz rast bakterija

-         Bakterije se očigledno mogu orijentisati prema magnetnim poljima koja se nalaze u ljudskom telu tako da traže skupine ćelija sa oslabljenim magnetnim poljem tj., napadaju ciljano bolesne ćelije.

Sprečiti upale, uštedeti kortizon

Bečki reumatolog otkrio je da se u krvi reumatskih pacijenata može dokazati više protiv-upalnog kortizona ako se tretira biomagnetima  jer deluju na 

centralno upravljanje hormonima. Mobilizacija proizvodnje kortizona u telu ima značajno delovanje na reumatsku terapiju. Kada telo proizvodi više vlastitog kortizona, treba manje spoljnog, kako bi se rešio bol i upale. Na taj način se snižava rizik oboljenja od propratnog delovanja terapije kortizonima.

Srce i krvotok

Kada dođe do srčanog infarkta osim poznatih rizičnih faktora kao što su nedostatak kretanja i pušenje, čini se da i turbulencije magnetnog polja imaju uticaj na oboljenje krvnih sudova zbog  povećane sunčeve aktivnosti.

Uticaj na cirkulaciju

Poznato je da magnetno polje ima pozitivan uticaj na protok slanih otopina i na taj način poboljšava cirkulaciju. Bolja cirkulacija smanjuje rizik zastoja krvi, koji je tipičan za oboljenja srca i vena.

Prirodni agregati toplote

Kada se na kožu stave magnetne folije sa naizmeničnim polovima, na tim se mestima ubrzo oseti znatna toplina. Uzrok ovom fenomenu je takozvani eho efekat tako da usled magnetnih izmeničnih polja dolazi do električnih mini ciklona, a čija je posledica razvijanje toplote. Ova toplota dovodi do širenja krvnih sudova, a time i poboljšanje cirkulacije poželjno je pre svega kod tretiranja sportskih povreda, kod raznih nesreća kao i u terapiji reumatskih oboljenja.

Poboljšanje  unosa  kiseonika

Pod uticajem magnetnih sila poboljšava se protok kiseonika u krvi i na taj način poboljšava  se regeneracija, a zatim i efikasnost ćelija.

Stvaranje novih krvnih sudova

Pokusi sa takozvanim magnetnim tunelima su pokazali da magnetna poja mogu podstaći stvaranje novih krvnih sudova i to ne samo na koži, već i na kostima i mogu pospešiti zaceljivanje lomova kostiju  i  rana.

 

 

DUŠEK  SA  DUBINSKOM  OSCILACIONOM  MASAŽOM

’’Zdrav san je podjednako važan kao i zdrava ishrana’’

Primena Oscilacione terapije pomaže kod:

-         Telesne i duhovne iscrpljenosti;

-         Simptoma stresa, kod poremećenog sna;

-         Nervnog poremećaja, nemira, nervoze i napetosti;

-         Problema kod aparata za kretanje, deficita muskulature, ograničene pokretljivosti;

-         Bolova u leđima, problema u kičmenim pršljenovima, lumbaga, kod bolova u mišićima i zglobovima;

-         Grčeva, ženskih tegoba;

-         Kod deficita imuniteta i čestih osetljivosti na infekcije;

-         Iritacija živaca, utrnutosti mišića;

-         Kod upala i reumatskih oboljenja, Artroze, Artritisa;

-         Kod smanjene energije i koncentracije;

-         Smetnje kod cirkulacije krvi, zastoja limfe, edema/oteklina;

-         Kod razmene materija, pokretanje cirkulacije krvi i limfe u organizmu;

-         Kod varenja, problema sa crevima;

-         Oboljenja mokraćnih organa;

-         Dekubitisa, rana nastalih ležanjem;

-         Osteoporoze;

-         Poboljšava regeneraciju posle jakih fizičkih i psihičkih napora, sporta i treninga; 

 

   DIFJUZER

AROMATERAPIJA

Aromaterapija je slojevito umeće lečenja koje koristi eterična ulja aromatičnih biljaka i drveća kako bi čuvalo zdravlje tela i smirenosti uma. Koreni ovog prekrasnog umeća vode daleko u prošlost. Ona predstavlja praktičan vodič kroz brojne upotrebe biljnih esencija – od simptomatskog lečenja svakodnevnih bolesti do holističkog pristupa lečenja tela, uma i duše.

Aromaterapija predstavlja putovanje duboko u carstvo psihe uz podršku prirodnih eteričnih esencija koje blago miluju dušu. Pored toga što su 

eterična ulja lekovita, samo njihovim mirisanjem popravljamo raspoloženje i osećamo se bolje. To se dešava zato što je čulo mirisa povezano sa limbičkim sistemom – područjem u mozgu koje se bavi emocijama i pamćenjem. I baš tu leži objašnjenje tajanstvenih mogućnosti umeća aromaterapije i psihoaromaterapije koja pomaže kod emocionalnih i mentalnih disbalansa.

Aromaterapija stvara užitak jer podstiče čulo mirisa i dodira. Kada joj priđemo sa puno pažnje i ljubavi doživećemo fizičko, emocionalno, i duhovno ispunjenje. Mnogi ne znaju istinsku prirodu ove umetnosti. Neki aromaterapiju povezuju sa skupim tretmanima za ulepšavanje. Postoje i oni koji veruju da je to opuštajuća masaža uz upotrebu mirisnih ulja. Za one koji su skloni nečemu ezoteričnom, aromaterapija je putovanje duboko u carstvo psihe uz podršku prirodnih eteričnih esencija koje blago miluju dušu. Oni prizemljeni aromaterapiju smatraju prijatnim načinom čuvanja zdravlja i vitalnosti.  Aromaterapija je sve  to, i još mnogo više.

MUZIKO TERAPIJA

https://www.youtube.com/watch?v=r1VBmgBRkjM 

https://www.youtube.com/watch?v=cljv53Wvnx4